
Alimentatia copilului intre 2 -6 ani
Dupa varsta de 2 ani, regimul alimentar al copilului este asemanator cu cel al adultilor, bineinteles urmand principiile sanatoase din alimentatie.
Obiceiurile alimentare ale parintilor sunt foarte importante si influenteaza in mod cert copilul. Aceasta este varsta in care copilul invata ce trebuie sa manance si isi formeaza propriile nevoi alimentare. Daca parintii fac greseli in ceea ce priveste propria alimentatie, cu siguranta ca si copii vor lua exemplul acestora.

Iata cateva sfaturi utile
1. Evitati alimentatia de tip fast food
Alimentele din aceasta categorie sunt: chipsuri, nuggets, hot dog, hamburgeri, foietajele. Toate aceste alimente trebuie sa stea departe de guritele celor mici. Din pacate acest tip de mancare este unul iubit de copii dar exista si varianta sanatoasa si anume sa le gatiti in casa cu ingrediente proaspete.
2.Controlati consumul de sare
Chiar daca dupa varsta de doi ani copiii pot consuma sare, excesul poate fi daunator. Verificati intotdeauna etichetele deoarece unele produse sunt extrem de sarate.
3.Respectati orele de masa si nu sariti peste mese
Extrem de multe persoane au obiceiul de a sari peste micul dejun fara sa stie cat de important este acesta. Din pacate aceste obiceiuri sunt mostenite de cei mici, preferand "ceva dulce" un pic mai tarziu. Invatati copiii sa traiasca sanatos si ordonat, respectand principalele mese ale zilei!
4.Aveti grija cu dulciurile
Limitati cantitatea de zahar, consumul excesiv ducand la aparitia cariilor, aparitia obezitatii, diabetului si bolilor cardiovasculare.
5.Gatiti variat
Studiile arata ca o alimentatie variata ne tine departe de anumite boli cardiovasculare, previne aparitia cancerului si imbunatateste starea generala a organismului. Consumati cat mai multe tipuri de fructe si legume, verdeturi, condimente, lactate, carne si peste.
6.Evitati mezelurile si produsele semi-preparate
Majoritatea mezelurilor de pe piata contin foarte multe grasimi, E-uri, gelifianti, aditivi, sare si o cantitate infima de carne. Cautati produse bio si cu un continut ridicat de carne.
7.Consumati fructe proaspete ca si gustare
Fructele au beneficii uimitoare pentru organism fiind bogate in vitamine, minerale sau fibre, efectele consumului lor fiind atat de studiate de specialisti.
8.Nu fortati copilul sa manance
Impunerea unor anumite alimente sau cantitati de mancare nu este deloc benefica pentru dezvoltarea copiilor. Studiile arata ca ideea - mananca tot din farfurie - duce la copii cu probleme de greutate sau chiar obezi.