top of page

Reflexul de gag la bebelusi

Vara a venit, vacanta este planificata, bagajele sunt gata insa cea mai mare grija a mamicilor este alimentatia copiilor pe parcursul celor 7-8 zile de concediu. Bebe este prea mic sa manance gyros la tavernele grecesti. Ce ne facem cu el?

Pentru bebelusii pana in 6 luni, situatia este mult mai simpla. Fie sunt alaptati fie sunt hraniti cu formula de lapte.

Pentru bebelusii care au inceput diversificarea lucrurile se complica, insa nimic nu este imposibil pentru o mamica moderna si informata.

Beach Fun

Care sunt variantele?

Crate of Fresh Fruit

Variantele sunt urmatoarele:

  1. Alegeti o cazare cu chicineta, unde puteti pregati chiar dumneavoastra hrana celui mic. Nu uitati acasa blenderul, linguritele, farfuriuta. Cu siguranta veti gasi fructe proaspete, iaurt bio si legume oriunde veti merge. Insa nu introduceti alimente noi in timpul vacantei, oferiti copilului doar alimentele pe care el le-a mancat deja.

  2. Gatiti acasa si sterilizati mancarea in borcanele. Daca sunt sterilizate corect, veti avea mancarea gatita de dumneeavoastra pe toata perioada vacantei. Insa mare atentie, faceti cateva probe inainte, pentru a vedea cum va descurcati.

  3. Daca nu aveti posibilitatea de a gati la cazare si nici nu va descurcati prea bine in bucatarie, exista intotdeauna varianta borcanelelor cumparate. Nu trebuie va feriti de ele! Sunt alternativa perfecta pentru zilele de vacanta. Veti gasi numeroase variante cu ingrediente bio si fara conservanti.

Reguli generale

  • Nu uitati de hidratarea dumneavoastra si a copilului

  • Depozitati borcanelele de mancare la temperaturi joase

  • Nu cumparati ingrediente din locatii nesigure

  • Dupa deschidere, borcanelele se depoziteaza in frigider

  • Bebe bea doar apa imbuteliata

  • Uitati de tarabele cu porumb fiert, hamsii, gogosele...acestea nu sunt nici pentru bebe nici pentru mamicile care alapteaza.

ZAHARUL

Este nevoie de zahar in alimentatia bebelusilor?

Girl on Towel
bottom of page