top of page

Alimentatia copilului intre 12 -24 luni

 

Dupa varsta de un an, bebelusul tau incepe sa fie mofturos in ceea ce priveste mancarea si incet incet isi contureaza propriile preferinte culinare. La varsta de 12 luni, regimul alimentar al prichindelului dumneavoastra este asemanator cu cel al celorlalti membri ai familiei. El mananca de 3 ori pe zi, are mai multe gustari, bea apa si face progrese in a se hrani singur. 


Totusi este posibil ca in jurul varstei de un an sa ii scada brusc pofta de mancare. Nu va ingrijorati, acest fenomen este destul de intalnit si poate dura cateva luni sau pana in jurul varstei de 18 luni.

 

La aceasta varsta, marimea stomacului de prichindel este cam de marimea pumnului dumneavoastra, copilul fiind pregatit pentru cele 3 mese principale ale zilei (mic dejun, pranz si cina) si 2 gustari sanatoase. Din acest motiv, retele de pe site vor fi impartite dupa aceste categorii, pentru a va fi mai usor sa pregatiti mese sanatoase pentru intreaga zi. Trebuie sa fiti consecvente in ceea ce priveste mesele si gustarile in asa fel incat prichindelul sa isi formeze obiceiuri alimentare sanatoase. Chiar daca acesta devine pretentios, incercati sa alternati alimentele si sa pregatiti aceeasi mancare in alt mod, daca bebelusul o prefera.

 

Fiti rabdatori, fiecare copil are ritmul sau!

 

Boy Sitting on a Chair
bottom of page