top of page

Cum congelam corect piureurile pentru bebelusi?

   Congelarea alimentelor poate reprezenta o forma excelenta de a prelungi valabilitatea acestora, conservand o mare parte din nutrienti. Toate mamicile stiu ca ingredientele bio sunt cele mai recomandate bebelusilor in diversificare, insa de foarte multe ori, nu se gasesc proaspete in supermarketuri. La inceputul diversificarii, bebelusul mananca o cantitate destul de mica de piure, iar de cele mai multe ori, acesta se arunca. Congelarea piureurilor facute in casa este metoda perfecta de a pastra la indemana o gama variata de alimente.

  

    Iata cateva sfaturi pentru congelarea alimentelor:

1. Congelatorul se seteaza la -18 grade Celsius. 

2. Inainte de a fi congelate, alimentele trebuie racite. 

3. Etichetati toate pachetele, data fiind foarte importanta. Piureurile congelate pentru bebelusi au valabilitate de sase saptamani. 

4. Folositi tavile de cuburi de geata. Odata congelate, acestea se pun in pungi bine inchise si etichetate cu tipul de mancare si data la care a fost pregatita. Aceasta metoda va ajuta sa diversificati meniul bebelusului. De exemplu, puteti decongela doua arome diferite si le puteti amesteca pentru a obtine diverse combinatii ca mar cu morcov sau cartof dulce cu pastarnac. Retineti ca un cub are aproximativ 30 ml.

5.Nu congelati mancarea pastrata in frigider. Aceasta trebuie congelata imediat dupa ce a fost gatita. 

6.Nu recongelati niciodata piureurile care a fost dezghetate. 

7. Curatati constant congelatorul. 

 Spor la gatit!

frozen vegetables

Sarea in alimentatia bebelusilor

Au nevoie bebelusii de sare? Unde duce excesul de sare si care sunt efectele adverse.

bottom of page